We hebben het ondertussen allemaal wel door. Onze wekelijkse winkelkar kost een pak meer dan een jaar geleden. En wie aan het bouwen of verbouwen is ziet de kosten merkelijk oplopen. Toen ik een kind was kende ik slechts van 1 ding de prijs. Ijsjes!

  • Wie 50 jaar geleden 5.000 BF (125 euro) in zijn geldbeugel had kon wel 1.000 ijsjes kopen!
  • Wie vandaag 125 € beschikbaar heeft kan er slechts 25 kopen.

Inflatie, noemen we dat. De prijzen stijgen en we krijgen steeds minder waar voor meer geld. Wanneer het inflatiepercentage hoger is dan de intrest op uw bankrekening dan verliest U geld. Ondanks de hoge inflatie en de daarmee gepaard gaande geldontwaarding parkeren de meesten Belgen hun spaargelden toch nog steeds op een gewone spaarrekening. Dat is zeer jammer want het hoogste apparaat in de financiële wereld geeft ons heel ander advies.

BIS (the Bank for International Settlements) is de bank van alle centrale banken. Het is het meest prestigieuze apparaat in de financiële wereld en toch zijn er slechts enkelen die de BIS kennen. In het Basel III -akkoord heeft dit instituut in 2020 een nieuwe oplijsting gemaakt van de veiligheid van verschillende beleggingen. Opmerkelijk is dat liquide middelen (cash – spaarrekeningen) vroeger gerangschikt stonden onder 0% risico. In het Basel III akkoord is de risicofactor voor liquide middelen verschoven naar 10%. Heeft de BIS de huidige inflatie van 10% zien aankomen?

Edelmetalen worden tot op de dag van vandaag nog steeds gezien als een 0% risico belegging. (Basel III-akkoord). Edelmetalen hebben de tand des tijds doorstaan. Ze hebben hun koopkracht behouden doorheen de geschiedenis.

Wilt U ook beleggen in goud/- zilver in deze onzekere tijden, boek dan hier uw afspraak.

Goud en zilver beleggingen vallen niet onder de controle van de FSMA.